Rezervacija transporta pritiskom na dugme – Uber Freight počeo da radi u Evropi

Uber Freight kompanija je radila na revitalizaciji transportne industrije i donošenju novih mogućnosti celokupnom logističkom eko sistemu od kako je pre dve godine pokrenuta u SAD. Aplikacija Uber Freight povezuje kompanije koje se bave transportom bilo koje veličine sa teretom, dajući vozačima cene unapred, brzu isplatu i mogućnost rezervacije transporta jednostavnim pritiskom na dugme. Uber Freight takođe otvara mogućnosti za brodare, pružajući im pristup širokoj mreži pouzdanih prevoznika, kao i uvid u status tereta u realnom vremenu.

Napredak koji smo napravili u SAD-u je uzbudljiv, a od početka smo prepoznali da je prevoz tereta globalna industrija i sastavni deo svetske ekonomije. Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da širimo naše poslovanje i u Evropu. Počećemo sa poslovanjem u Holandiji, gde će u narednim nedeljama lokalni prevoznici i vozači moći da rezervišu i prevezu svoj prvi tovar sa Uber Freight-om. Planiramo da u bliskoj budućnosti proširimo pristup Freight uslugama i na druge delove Evrope – saopštila je kompanija Uber.

Proširenje u Evropu

Logistička industrija je stub evropske ekonomije i sektor kojem je Uber izuzetno posvećen. Evropsko tržište prevoznika je tržište u vrednosti od 400 milijardi dolara i treće je po veličini u svetu nakon Kine i Sjedinjenih Država, ali još uvek je potrebno da dispečeri i vozači provedu više sati, ponekad čak i nekoliko dana, radeći administrativne poslove kako bi rezervirali jedan prevoz tereta.

Evropski brodari i prevoznici imaju mnogo istih problema kao i njihovi američki partneri i mogu imati koristi od tehnologije koju je razvio Uber Freight. Na primer, evropsko tržište prevoznika doživljava ozbiljan manjak vozača, a vozači 21 odsto od ukupnog vremena provedenog na putu pređu bez tovara. Neefikasnost ove razmere dovodi do toga da prevoznici pokušavaju da pronađu raspoložive vozače za prevoz robe. Osim toga, mali i srednji prevoznici u EU čine više od 85% ukupnog broja prevoznika, a kao i na drugim međunarodnim tržištima, oni imaju najviše poteškoća u povezivanju sa većim brodarima. Kada kombinujete ove nedostatke na tržištu, cena robe raste. Efikasnije i transparentnije tržište prevoza je nešto što Uber Freight može da omogući, a šta će isplatiti dividende svima, kao i smanjiti neiskorišćene kilometre i gorivo.

Uber je globalna kompanija sa globalnim načinom razmišljanja o svom poslovanju. Naše proširenje u Evropu je važan prvi korak ka približavanju naše vizije efikasnijeg i transparentnijeg tržišta prevoza međunarodnoj fazi. Kako rastemo kao kompanija, pokušavaćemo da budemo pouzdan partner evropskim prevoznicima, brodarima i svima koji rade na izgradnji svetle budućnosti evropske logističke industrije, navode u kompaniji.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.