VEBINAR: Nova aplikativna platforma Uprave carina

Nacionalna asocijacija špediterskih društava (ŠPEDLOG) poziva sve zainteresovane da se prijave za vebinar „Nova aplikativna platforma (NAP) Uprave carina“ koji će biti održan u utorak, 7. juna 2022. godine od 13 do 15:30h.

Predavanje obuhvata najznačajnije novine u cilju ubrzanja procedura putem automatizacije postojećeg informativnog sistema Uprave carina, koji omogućava interaktivan način sprovođenja postupka. Reč je o sistemu koji je sličan sadašnjem sistemu kućnog carinjenja, sa novim (naprednim) funkcijama. Deklaracije će u novom sistemu funkcionisati samo u elektronskom obliku, počev od prosleđivanja, pa sve do arhiviranja. Velika novina koju će pružati NAP je razmena poruka između carinskog zastupnika i carinskog organa.

Puštanje NAP u rad planirano je za početak jula 2022. godine!

Predavači su pomoćnica direktora Uprave carina Nataša Mirković i Željko Đoković iz Sektora za carinske postupke Uprave carina.

Vebinar će biti održan putem Zoom platforme.
Polaznike možete prijaviti na mejl: info@spedlog.org.rs
Pitanja za predavače možete postaviti na mejl: info@spedlog.org.rs
Kontat osoba: Slavoljub Jevtić 063/243 316

Skupština Nacionalne asocijacije

Jubilarna 20. godišnja Skupština NA biće održana u 9. juna 2022. godine u IN Hotelu na Novom Beogradu. Osnovna tema Skupštine, koja će biti održana u radnom i svečanom delu je „Programi obrazovanja zaposlenih u špediterskim i agentskim društvima“.