Hrvatski Primaco akvizicijom Tri Mare osigurao više od 6.100 TEU godišnje

Hrvatska transportno-logistička kompanija Primaco pripojila je špeditersku agenciju Tri Mare, specijalizovanu za izvoz robe pomorskim i mutimodalnim transportom. Ovom akvizicijom, „Primaco postaje jedan od najvećih pomorskih špeditera u Hrvatskoj i osigurava promet više od 6.100 TEU godišnje“, piše Jutarnji.

Tri Mare, sa poslovnicama u Rijeci i Čikagu, već 23 godine obavlja pomorski transport u prekookeanske zemlje za inostrane kupce hrvatskih i regionalnih prehrambenih brendova, kao što su Argeta, Donat MG, Kraš, Frank, Knjaz Miloš, Bambi, Ledo, navodi se u saopštenju.

Primaco je u prošloj godini imao prihod od 101 milion kuna (oko 13,33 miliona evra), a za 2021. najavljuju dalji organski rast, kao i potencijalnu novu akviziciju. Ipak, o tome detalje zasad ne otkrivaju.

– Iako nam globalna pandemija i makroekonomska situacija ne idu na ruku, međunarodni transport robe se nije zaustavio i optimisti smo za tekuću godinu u kojoj smo planirali blagi rast prihoda – kaže Petar Šimić, predsednik uprave kompanije Primaco.

Ovo porodično preduzeće je, kako piše Jutarnji, specijalizovano i za usuge transporta u hladnom lancu, za farmaceutski, prehramebni i sektor lako kvarljive robe, a nedavno su investirali u širenje flote vozila.