„Maersk Line“ i „StarAgent“ organizovali besplatan prevoz humanitarne pomoći za ugrožene u poplavama

Jedan od najvećih svetskih brodara, danska kompanija „Maersk Line“ (www.maerskline.com), u saradnji sa svojim generalnim agentom za područje Srbije, „StarAgent Plusom“ (www.staragp.com), omogućio je besplatni prevoz humanitarne pomoći za područja ugrožena poplavama morskim putem sa svih svetskih destinacija do morskih luka u okruženju.

Data akcija se odnosi na 60 dvadesetostopnih ili 30 četrdesetostopnih kontejnera robe za područje Balkana.

Kancelarija Centralnog mediteranskog klastera „Maersk Line“ u Đenovi je ovim velikodušnim gestom pružila priliku dijaspori i svim dobrim ljudima koji žele da pomognu da humanitarnu pomoć u robi doniraju i dostave do poplavama ugroženih područja bez troškova prevoza. Data akcija biće organizovana preko Crvenog krsta i Ministarstva spoljnih poslova, odnosno diplomatsko konzularnih predstavništava Republike Srbije u svim zemljama, iz kojih bi išla pomoć.

Svi zainteresovani koji na ovakav način žele da se pridruže akciji pomoći ugroženima u poplavama, treba da se obrate svojim diplomatsko – konzularnim odeljenjima, od kojih će dobiti potvrdu da je u pitanju roba za humanitarnu pomoć, koja će dalje prema planu biti otpremljena.

Kompanija „StarAgent Plus“ će, sa svoje strane,  datu humanitarnu pomoć prevoziti besplatno od datih luka drumskim putem do sabirnih centara Crvenog krsta u Beogradu. Osim uloge nosioca posla organizacije prevoza „StarAgent Plus“ će obavljati i sve carinske formalnosti i tako dati svoj doprinos ovoj donaciji. Humanitarnoj akciji su se pridružile i brodske kompanije „Seago“ i „Safmarine“ iz grupacije „AP Mooler“.

maersk_170614„Maersk Line“ akciju pružanja pomoći ugroženima u poplavama za zemlje Balkana ovime nije završio. Naime, ponudio je i stavio na raspolaganje 3 frigo kontejnera za čuvanje hrane, koji bi trebalo da budu locirani upravo u centrima pogođenih područja.

„Maersk Line“ je najveća svetska brodska kompanija sa preko 25.000 zaposlenih u 325 kancelarija u više od 125 zemalja. Kao vodeća kompanija za pružanje usluga prevoza robe kontejnerima, misija „Maerska“ je da omogući globalnu trgovinu. „Maersk Line“ pomaže klijentima da svoju robu na najbrži mogući način plasiraju na bilo koje svetsko tržište.

„StarAgent Plus“ je agent za Srbiju za najveće svetske brodske kompanije, „Maersk Line“, „Safmarine“ i „SeaGo Line“. „StarAgent Plus“ uspešno organizuje izvoz i uvoz robe kontejnerskim transportom, koristeći glavne luke u regionu: Rijeku, Koper, Konstancu, Bar i Solun. Takođe organizuje prevoz do finalne destinacije,  svim ostalim vidovima transporta, bilo da je u pitanju prevoz vozom, baržom ili kamionom, u skladu sa zahtevima i potrebama klijenata, prateći teret i informišući klijente o trenutnoj lokaciji.