MSC naručio 15 Vectron električnih lokomotiva – Pomorski gigant jača i intermodalne servise

Pomorski i logistički gigant MSC najavio je narudžbinu 15 novih električnih lokomotiva koje će koristiti MEDWAY filijala u Belgiji. Iz kompanije navode da će nove lokomotive biti upotrebljene za međunarodni transport tereta u Evropi.

Nove lokomotive saobraćaće na liniji istok-zapad, kako bi se poboljšale veze i kapacitet između Belgije, Nemačke, Holandije, Austrije i Poljske i centralnih i istočnih oblasti bez izlaza na more, kao što su Mađarska, Češka i Slovačka.

To će klijentima pružiti „fleksibilniji, efikasniji i održiviji način prevoza tereta u zaleđe“. Osim toga, lokomotive će dopuniti kontejnerski transport brodom u opsluživanju istočnog zaleđa Antverpena.

Lokomotive Vectron MS, koje proizvodi Siemens Mobility, imaju maksimalnu brzinu od 160 kilometara na čas.

– MSC nastavlja da investira u Evropi preko svog MEDWAY ogranka. kako bi proširio intermodalnu ponudu, uvećao kapacitete i ojačao mogućnost da opslužuje klijente ne samo svojim osnovnim rešenjima u pomorskom transportu, već i u zaleđu. Poboljšanje ovih oblasti pruža našim klijentima portfolio usluga i rešenja dizajniranih da pojednostave i podrže njihov lanac snabdevanja – rekao je Salvatore Prudente, izvršni direktor kompanije MEDWAY, dodajući da vide veliki potencijal u daljem ulaganju u intermodalne kapacitete, budući da se klijenti sve više podstiču da na kopnu teret prevoze železnicom.

Izvor/foto: msc.com