Novi investitori u jadranskim lukama: Mogu li Rijeka i Trst da ugroze Kopar?

Luci Kopar preti jača konkurencija i sa severa i sa juga. Većinski udeo u jednom od tršćanskih terminala nedavno je kupio nemački logistički div HHLA, dok će Luka Rijeka novi kontejnerski terminal dati u zakup koncesionaru do kraja godine, piše ljubljanski Dnevnik.

Hamburger Hafen und Logistik Aktiengesellschaft (HHLA) – kompanija koja u svom portfoliju ima tri od četiri kontejnerska terminala u Luci Hamburg, krajem septembra postala je vlasnik 50,1% nove logističke platforme u luci u Trstu, površine 270.000 m2, pod nazivom Piattaforma logistica Trieste. Kompanija HHLA je najavila da će u logističku platformu uložiti 150 miliona evra samo u prvoj fazi programa, dok bi ukupne investicije u konačnom iznosu trebalo da dostignu oko milijardu evra.

U riječkoj luci su „pretnja“ kineski i holandsko-hrvatski partneri. Odluka o odabiru koncesionara na kontejnernerskom terminalu na Zagrebačkoj obali u Rijeci prolongirana je do kraja ove godine. Najavljeni rok za odabir između dve obavezujuće ponude bio je početak septembra, a oba konzorcijuma produžila su rok važenja svojih ponuda do 31. decembra (kako je navedeno, „uvažavajući sve okolnosti koje su nastupile u ovoj godini“), čime je otklonjena mogućnost poništavanja postojećeg i raspisivanja novog tendera.

Iz Rijeke su najavili da se u međuvremenu nastavlja realizacija projekata koji su nužni za funkcioniranje novog kontejnerskog terminala, u prvom redu izgradnja državnog puta DC 403, koja je zvanično otpočela pre nekoliko dana.

Za koncesionara na Zagrebačkoj obali, u drugom krugu konkursa, obavezujuću ponudu predali su kineski konzorcijum koji čine Ningbo Zhoushan Port Company Limited sa 70% udela, China Road and Bridge Corporation (CRBC) s 10% udela i Tianjin Port Overseas Holding Limited s 20% udela, kao i konzorcijum koji čine APM Terminals BV s 51% udela i hrvatska firma Enna Logic sa 49% udela.

Kineska ponuda je finansijski dvostruko izdašnija, a ponuđen je i upola kraći rok za izgradnju druge faze kontejnerskog terminala.

Oba konzorcijuma zainteresovana za Rijeku čine više nego respektabilni igrači. Kineski je sastavljen od kompanija koje upravljanju lukom Ningbo-Zhoushan, najvećom lukom na svetu, lukom Tianjin koja je takođe u top 10 u svetu, uz CRBC, državnu građevinsku kompaniju u Hrvatskoj poznatu po gradnji Pelješkog mosta.

Iako stručnjaci upozoravaju da će konkurencija oslabiti trenutni primat Luke Koper i ugroziti njen položaj među severnojadranskim lukama ako se ne prilagodi drugim kolosijekom i širenjem, u Kopru ostaje mirni.

Dolazak HHLA u Trst i interes važnih logističara za koncesiju u Rijeci znače prepoznavanje sve veće važnosti južnog saobraćajnog pravca preko Jadrana, ali ne mogu kritično ugroze strateški položaj Luke Koper. Uz to, u Kopru postoji mnogo više prostora za širenje u zaleđe.

Izvor: seebiz.eu 

 

 

Podeli na društvenim mrežama: