Bolonja – Keln: nova intermodalna veza za zeleniji transport

Nova veza između terminala Bolonja Interporto i Kelna omogućila je kompaniji FERCAM da uslugu intermodalnog transporta proširi novim mogućnostima, kako bi železnički pristup postao još bliži glavnim odredištima u centralnoj Italiji.

Nova intermodalna linija između Bolonje Interporto i severnog terminala TKN u Kelnu aktivna je od 11. januara. Pokretanje novog segmenta predstavlja dobar korak u proširenju evropske mreže železničkog teretnog saobraćaja, koje je značajno i sa ekološkog aspekta.

Geografski položaj Bolonje na teritoriji Italije čini je jednim od najznačajnijih teretnih čvorišta, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Prošireni spektar mogućnosti svakako je prednost za logističke operacije u tom području, smatraju u kompaniji FERCAM.

Servisom rukovodi TX Logistics, komapnija Mercitalia Grupe specijalizovana za međunarodni transport. Ona upravlja tranzitom pet pari vozova nedeljno u teretnom čvorištu u Bolonji. Poluprikolice velikog kapaciteta P400 mogu da prevoze robu visine do 3 metra, a dizajnirane su za železnički i pomorski intermodalni transport.

Železnica je idealno rešenje da se prevoz učini efikasnijim, sigurnijim i ekološki održivim, kaže Hans Splendori, sales director FERCAM Transport.

– Zbog toga je kompanija FERCAM odlučila da odmah iskoristi novu liniju, čineći novi servis dostupnim za svoje klijente. Mogućnost da se drumske deonice u intermodalnom transportu skrate, zahvaljujući železničkom pristupu našim glavnim odredištima u centralnoj Italiji, od početka je veoma atraktivna za našu kompaniju.

Kako dodatno unaprediti liniju

Nova linija je dobra alternativa intermodalnom čvorištu u Veroni, ali su ipak neophodna neka prilagođavanja.

– Terminal u Bolonji se otvara u 7 sati ujutru, što nažalost nije u skladu sa standardnim transportnim tokovima i potrebama logističkog planiranja naših kupaca. Ujutro se brzo stvaraju gužve, pa faza istovara kasni. To znači da ćete na konačno odredište, odnosno na poslednju deonicu, krenuti “u špicu”. Ukoliko vozila budu satima zaglavljena u saobraćaju, neće biti velike koristi od korišćenja železnice. Kako bi se omogućio bolji protok i brže zadovoljenje potreba kupaca, bilo bi dovoljno da se otvaranje pomeri za nekoliko sati ranije – objašnjava Splendori.

U svom Strateškom planu za 2025. FERCAM je posvetio veliku pažnju potrazi za održivijim transportnim rešenjima, posebno sa ekološkog stanovišta.

Čvrsto verujemo da sve veće oslanjanje na intermodalna rešenja može pomeriti osu prema zelenijoj budućnosti transporta, kaže Splendori.

Zbog toga kompanija FERCAM traži mogućnost saradnje sa upravom terminala, kako bi se definisali održivi uslovi koji će omogućiti maksimalnu iskorišćenost investicije i koji će učiniti ovaj servis praktičnim i odgovarajućim za sve uključene strane.

Izvor/foto: fercam.com