Klaster železnica za jugoistočnu Evropu u poseti Saksoniji

Predstavnici Klastera železnica za jugoistočnu Evropu od 25. do 29. februara biće deo delegacije koja boraviti u radnoj poseti nemačkoj pokrajini Saksoniji. Kako je objavljeno na sajtu Klastera, delegaciju će činiti ukupno 17 predstavnika iz 14 kompanija, organizacija i institucija, uglavnom iz našeg regiona. Tokom četiri dana, oni će boraviti u Berlinu, Lajpcigu, Drezdenu i Kemnicu.

Tom prilikom delegacija RCSEE posetiće pogone ukupno 6 kompanija iz Saksonije i to: Nemačke železnice (DB), Bombardier, RailMaint, Heiter Blick, Hörmann Vehicle Engineering i DVB (Javni prevoz iz Drezdena).

Već prvog dana, predstavnici RCSEE biće gosti domaćinima i partneru, klasteru železnica iz Saksonije BTS Rail Saxony. Susret je podržala i Razvojna agencija Saksonije (Wirtschaftsförderung Sachsen).

U poseti Saksoniji boraviće predstavnici RCSEE, Mreže za poslovnu podršku (BSN), Direkcije za železnice Republike Srbije, Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba, Saobraćajnog fakulteta iz Beograda, kao i predstavnici kompanija Encode d.o.o, Minel General Electric, Techco Electrics i Perfom d.o.o. (iz Srbije), Oilco KDA (Severna Makedonija), GVO d.o.o. (Slovenija), Tech Co GmbH (Austrija), Database & Technology (Italija) i KST Lighting (Belgija).

Dragoljub Rajić, direktor RCSEE, najavio je I da će krajem maja Klaster organizovati veliku međunarodnu konferenciju, dodaje se na sajtu RCSEE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.