Kontejneri sa duplo više robe – Nestlé promoviše novo rešenje za transport

Kompanija Nestlé UK and Ireland isporučila je kompaniji Tesco prvi kontejner, koji olakšava transport paleta sa robom. Napredni kontejner koristi mehanizam za podizanje krova, omogućavajući da se proizvodi slažu od poda do plafona u punom kapacitetu pre nego što se krov spusti. Iz kompanije napominju da to omogućava transport gotovo duplo veće količine proizvoda u odnosu na druge tipove kontejnera.

Po prvi put, dvostruko naslagani Purina proizvodi putovali su železnicom od Hams Hall Distribution Parka, u Severnom Vorvikširu, do distributivnog centra Tesco Thurrock.

Na razvoju ovog rešenja za kontejnerski prevoz robe stručnjaci su radili dve godine, sa ciljem da se on unapredi za buduće mogućnosti isporuke ovom metodom kako bi se doprinelo zelenijoj strategiji distribucije.

– Ovaj projekat označava važan napredak u posvećenosti kompanije da prepolovi svoje emisije CO2 do 2030. i dostigne neto nulu do 2050. godine. Ovo početno ispitivanje će pomoći u pokretanju veće otpornosti lanca snabdevanja i smanjenju emisija ugljenika u mreži kompanije u Velikoj Britaniji i Irskoj – rekao je Niall McCarthy, menadžer za razvoj i isporuku na železnici za Nestlé  UK i Irsku.

Nestlé se udružio sa Bootle Containers i Marine Container Test Services kako bi dizajnirao i napravio kontejner. Pilot projekat je sproveden u partnerstvu sa Network Rail, Forth Ports, V H Malcolm Group i Direct Rail Services.

Nakon uspešno obavljenog testiranja, u kompaniji Nestlé , kažu da će sada nastojati da razviju strategiju za proširenje i primenu ove metode u isporuci robe.

Foto: Nestlé UK and Ireland