Banjalučki aerodrom uskoro dobija kargo centar

Aerodrom u Banja Luci trebalo bi uskoro da dobije kargo centar, s obzirom na to da su predstavnici Aerodroma Republike Srpske i izvođač radova potpisali sporazum o nastavku izgradnje tog objekta, prenosi Glas Srpske.

Kako navode, nakon posete aerodromu u Banja Luci, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić istakao je da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u proteklom periodu i dodao da se uveliko radi na realizaciji planova za ovu godinu:

– Potpisani sporazum omogućiće nastavak izgradnje kargo objekta. U prošloj godini evidentirano je oko 35.000 putnika, što je značajan rast u odnosu na 20.000 iz 2017. godine, a prema našim procenama, realno je očekivati da do kraja ove godine imamo 200.000 putnika na banjalučkom aerodromu.

Trninić je naglasio i da je uspostavljena izuzetno dobra saradnja sa kompanijom Rajaner, a taj avio-prevoznik osim postojeće tri destinacije (Brisel, Stokhlom i Memingen), na proleće uvodi i četvrtu rutu od Banja Luke i to ka Berlinu:

– Takođe, uveliko pregovaramo i sa jednom ruskom kompanijom i sve smo bliže dogovoru da već od proleća krenu prvi letovi ka Moskvi. Sa agencijom Kontiki smo se dogovorili za ljetnu sezonu o dva čarter leta sedmično za Antaliju i jedan do Grčke, najverovatnije do Atine. U narednom periodu biće neophodno proširivanje kapaciteta banjalučkog aerodroma.

Kako prenosi Glas Srpske, vršilac dužnosti direktora Aerodroma Republike Srpske Zoran Injac istakao je značaj podrške Vlade RS u svim aktivnostima koje ovo preduzeće realizuje:

– Aerodrom se ne zadovoljava samo razvojem putničkog saobraćaja. Potpisali smo ugovor o nastavku izgradnje kargo objekta, jer je Banja Luka pozicionirana tako da ima punu mogućnost za razvoj i ove vrste saobraćaja.