Na sarajevskom aerodromu nove cene kargo-usluga

Sektor kargo-usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo objavio je da je u 2022. počeo sa novim principom poslovanja, odnosno sa objedinjavanjem operativnih aktivnosti, u svrhu efikasnijeg i kvalitetnijeg procesuiranja tereta i pošte.

U saopštenju kompanije se navodi da su aktivnosti carinskog skladišta, kao i prateće komercijalne aktivnosti koje predstavljaju važan deo aerodromskog procesa, „novim principom poslovanja još snažnije povezane u operativnom smislu“. Dodaje se i da su na takav način stvorene nove mogućnosti u segmentu rukovanja izvoznom robom, sa akcentom na povoljnije cene transporta, a takođe i uvedene olakšice kod izvoznog skladištenja robe u slučaju otkazivanja leta ili smanjenih kapaciteta aviokompanije, 

Osim toga, u prethodnom periodu povećani su i smeštajni kapaciteti za uvozne robe.

Kroz kargo-centar Međunarodnog aerodroma Sarajevo svake godine procesuira se oko 2.500 tona robe i pošte. Korisnici usluga kargo-centra su mnogobrojne aviokompanije koje imaju redovne ili sezonske letove, više od sedamdeset BiH špediterskih kuća, prodajnih agenata, kurirske službe, diplomatska predstavništva i drugi.

Od 1. aprila 2022. na snazi je i novi cenovnik kargo-usluga.