Praksa i posao za saobraćajne inženjere – Bili smo na TTBD 2021! (FOTO)

Nakon godine pauze, na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu juče je održan tradicionalni Sajam poslova i praksi – Transport and Traffic Business Days 2021.

Zamisao organizatora, da se sajam održava u novom terminu, na početku školske godine, kada su studenti puni entuzijazma i elana za nove pobede, pokazala se kao dobra ideja.

Iako smo ove godine svi bili pod maskama i prilično „odviknuti“ od događaja uživo, studenti Saobraćajnog fakulteta dokazali su da su agilni i da na vreme brinu o svojoj budućoj karijeri (ko kaže da su mladi uspavani?!). I štandovi poslodavca, ali i prateći program TTBD, bili su izuzetno posećeni.

Sa druge strane i kompanije učesnice i ove godine potrudile su se da na najbolji način prezentuju šta je to što nude budućim zaposlenima – kako kroz razgovore jedan-na-jedan na licu mesta, tako i kroz edukativne, pripremljene materijale. Pojedini poslodavci, kao što je FERCAM, organizovali su i prezentacije svojih programa namenjenih upravo budućim saobraćajnim inženjerima. Tu se tek tražila stolica više!

Na sajmu TTBD 2021 predstavili su se A1, Agencija za bezbednost saobraćaja, City Express, Coca-Cola HBC Srbija, Crony, DDOR osiguranje, DExpress, DTS Delta transportni sistem, Evennon, FERACM, Gebruder Weiss, GEFCO, Infrastruktura železnice Srbije, Milšped Group, Nelt, JP Putevi Srbije, Roaming Networks, Srbija Kargo, Transfera, UBConnect, Unipromet i WTO.

Predstavnici kompanija sa kojima smo razgovarali rekli su nam da su dobili značajan broj interesantnih biografija. Kako su tokom 2020. i 2021. godine transport i logistika dodatno dospeli u žižu javnosti, tako se javila i dodatna potreba za novim kadrom (koja je u nekim oblastima i urgentna, potvrđuju naši jučerašnji sagovornici). Zbog toga je jasno zašto su događaji, poput Transport and Traffic Business Days, značajni za privredu.

Prateći program, koji uvek privlači veliku pažnju i ovde godine bio je raznovrsan. Studentima u nekim situacijama nije bilo uopšte jednostavno da odluče kojoj prezentaciji ili panelu će prisustvovati, pošto su u pojedinim terminima bila zakazana po dva dešavanja.

Automatizacija dostave, prednosti integrisanih logističkih rešenja, razvoj važnih intermodalnih projekata u Srbiji, veštačenje saobraćajnih nezgoda i očuvanje životne sredine uz automatizaciju logističkih procesa, samo su neke od aktuelnih i važnih tema o kojima je bilo reči.

Ove godine, TTBD razlikovao se po tome što je bio otvoren i za studente svih ostalih srodnih fakulteta.

Portal PlutonLogistics i ove godine bio je medijski partner događaja. Kako je sajam izgledao iz našeg ugla, pogledajte u galeriji! Ne zaboravite da svoje utiske, fotografije, ali i pitanja i komentare, možete da nam šaljete na mejl adresu office@plutonlogistics.com, kao i putem nekog od naših kanala na društvenim mrežama: Facebook, Linkedin, Instagram.

  • PlutonLogistics ima specijalizovani newsletter za početnike u karijeri, a kako biste svake nedelje dobijali svoje izdanje prijavite se OVDE.