Kako konkurisati za licence za prevoznike?

Na osnovu Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je Pravilnik o izgledu i sadržini obrasca zahteva za izdavanje i produženje roka važenja licence za prevoz, obrascima licence za prevoz i izvoda licence za prevoz i načinu stavljanja na uvid javnosti informacije o izdatim i oduzetim licencama za prevoz.

Pravilnikom, koji je stupio na snagu,  propisuju se izgled i sadržina obrasca zahteva za izdavanje i produženje roka važenja licence za prevoz, obrasci licence za prevoz, izvoda licence za prevoz, kao i način stavljanja na uvid javnosti informacije o izdatim i oduzetim licencama za prevoz.

Obrazac zahteva za izdavanje i produženje roka važenja licence za prevoz sadrži tri grupe podataka, i to:

1) podatke o podnosiocu zahteva;

2) podatke o predmetu zahteva;

3) podatke o dokazima koji se prilažu.

Obrazac zahteva za izdavanje i produženje roka važenja licence za prevoz je na papiru A4 formata bele boje.

Obrazac licence za prevoz štampa se na posebno zaštićenom papiru A4 formata svetloplave boje, koji ima elemente zaštite u štampi, suvi žig u obliku grba Republike Srbije i serijski broj.

Obrazac izvoda licence za prevoz štampa se na posebno zaštićenom papiru A4 formata svetloplave boje, koji ima elemente zaštite u štampi, suvi žig u obliku grba Republike Srbije i serijski broj.

Informacije o izdatim i oduzetim licencama za prevoz stavljaju se na uvid javnosti objavljivanjem na internet stranici ministarstva nadležnog za poslove saobraćaja.

Kompletan pravilnik pročitajte OVDE

MOŽDA VAS ZANIMA: U toku prelaznog perioda, odnosno do 13.02.2018. godine u upotrebi će biti i Uverenje o osposobljenosti za obavljanje međunarodnog javnog prevoza u drumskom saobraćaju.

MOŽDA VAS ZANIMA: Ko sve može dobiti licencu?

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.