Na spisku firmi koje NE PLAĆAJU španskim prevoznicima na vreme i dva logistička giganta

Špansko ministarstvo saobraćaja objavilo je po prvi put spisak kompanija koje su kažnjene zbog neplaćanja prevoznicima na vreme. Na listi su 64 kompanije, a izrečene kazne kreću se od 701 evra do više od 25.000 evra, dok za sada nijedna kompanija nije dobila najveću moguću kaznu od 30.000 evra.

Najveća kazna, 25.206 evra, izrečena je kompaniji AtilaTrans, koja pruža usluge transporta u rasponu od rasutih tereta do opasnih i paletizovanih tereta. Ista kompanija je kažnjena i sa 5.603 evra. Druga i treća najveća novčana kazna izrečene su Mednartransu i kompaniji  Crisnova Vidrio, u iznosu od 16.800 evra, odnosno 11.203 evra. Globalna transportno-čogistička kompanija Kuehne+Nagel takođe je kažnjena sa 2.801 evra, a španska filijala DHL-a dobila je dve kazne, jednu od 2.001 evra, a drugu od 2.002 evra. Špansko ministarstvo nije obrazložilo zašto su neke kompanije više puta kažnjene.

Listu kažnjenih kompanija možete pogledati OVDE.

Podsetimo, špansko ministarstvo saobraćaja najavilo je u junu da će, u skladu sa odredbama Zakona 13/2021, kojim je odobren ovaj režim kažnjavanja, objaviti spisak kompanija prekršilaca koji su definitivno kažnjeni. Ministarstvo je tada najavilo kako se očekuje da će objavljivanje liste kompanija koje kasne sa plaćanjem „povećati transparentnost i odgovornost u sektoru drumskog saobraćaja, promovisati pošteno poslovanje i podstaći blagovremeno plaćanje“.

Kazne do 6.000 evra za kašnjenje u plaćanju usluga drumskog prevoza stupile su na snagu u Španiji u oktobru 2021. godine, nakon duge borbe nacionalne organizacije za drumski transport Fenadismer. Potreba takvom regulativom postala je očigledna nakon što je Fenadismer u avgustu 2020. izvestio da je čak 65% klijenata kasnilo sa plaćanjem usluga transporta. Prosečno vreme za plaćanje bilo je 85 dana, pri čemu je čak 72% dužnika značajno premašilo rok za plaćanje od 90 dana.

Prema poslednjim podacima koje je su predstavnici Fenadismer-a izneli u ekskluzivnom razgovoru za portal PlutonLogistics, rok plaćanja prevoznicima trenutno iznosi oko 65 dana. Iz ove asocijacije, inače, za naš portal govorili su i o rezultatima dekreta o zabrani utovara i istovara za vozače. Kompletan tekst moežete pročitati u nastavku. 

ISTRAŽIVALI SMO da li se poštuje zabrana utovara i istovara za vozače i kakvi su efekti ove mere?