Novi centar transportne industrije na poljsko-nemačkoj granici: hotel za vozače, servis, parkiralište…

Transportno-logistička kompanija Hegelmann Group izgradiće prvi hub za vozače kamiona u Poljskoj. Ovaj kompleks osmišljen je kao operativni centar, a prostiraće se na skoro 12 hektara – u mestu Zarska Vies, na jugozapadu Poljske u blizini nemačke granice. Osim servisnih zona, komercijalnog prostora, skladišta za rezervne delove i gume i sl, centar će takođe obuhvatiti i hotel za vozače, kao i veliki parking prostor.

Međunarodna transportno-logistička kompanija na ovaj način reaguje na povećane EU zahteve koji proizilaze iz Paketa za mobilnost. Ukupna vrednost investicije je oko 22 miliona evra, a otvaranje kompleksa, koji će se postepeno proširivati, planirano je za sredinu 2022. godine, navodi se u saopštenju. 

– Hegelmann Hub Poland biće optimizovani servisni kompleks, prilagođen potrebama naših vozača i zaposlenih. No, osim toga, koristićemo ga za podršku manjim špediterima u ispunjavanju zahteva Paketa za mobilnost – kaže Siegfried Hegelmann, partner u Hegelmann grupi.

Hegelmann je prva kompanija u transportnom i logističkom sektoru koja će osnovati integrisani operativni centar u Poljskoj. Lokacija će biti podeljena na nekoliko zona: približno 7.000 kvadratnih metara biće namenjeno za uslužne delatnosti za teretna vozila, uključujući i radionicu, dijagnostički objekat, lakirnicu, servis za pranje kamiona itd. Tu je i skladište rezervnih delova i guma od gotovo 6.000 kvadratnih metara.

Pored kancelarijskog prostora koji je namenjen za sopstvene potrebe, Hegelmann će ponuditi oko 60 dodatnih kancelarija, koje će biti dostupne drugim kompanijama.

Parkiralište u Hegelmann Hub Poland, kako se navodi, biće kapaciteta 220 kamiona i 450 automobila, dok će hotel za vozače imati više od 750 kreveta.

– U Poljskoj nema investicija poput ovde. Gradimo sopstveni operativni centar prvenstveno sa ciljem da osiguramo udobnost naših zaposlenih. Međutim, istovremeno smo u obzir uzeli situaciju celokupne transportne industrije u Poljskoj, kao i globalno, razmatrajući potrebe tržišta i poteškoće sa kojima se suočavaju manje kompanije u ispunjavanju zahteva Paketa za mobilnost. Zbog toga smo odlučili da pristup centru omogućimo svim vozačima i firmama, takođe i našim konkurentima – naveo je Fedir Iurkevich, generalni direktor Hegelmann Poljska za trans.info. 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.