Oduzimanje vozačke dozvole – Evropski parlament najavio važne IZMENE propisa

Ozbiljni saobraćajni prekršaji, kao što su prekomerna brzina ili vožnja u alkoholisanom stanju, trebalo bi da dovedu do diskvalifikacija za vožnju širom EU, saopštili su poslanici Evropskog parlamenta u utorak, 6. februara.

Trenutno, ako vozač izgubi dozvolu nakon saobraćajnog prekršaja u drugoj zemlji EU od one koja mu je izdala dozvolu, u većini slučajeva sankcija će se primenjivati samo u zemlji u kojoj je prekršaj počinjen, a za ostale nema ograničenja.

Kako bi se osiguralo da se suspenzija, ograničenje ili oduzimanje vozačke dozvole nerezidentu primenjuju u svim zemljama EU, nova pravila zahtevaju da se ova odluka prenese na zemlju EU koja je izdala vozačku dozvolu, navodi se u saopštenju Evropskog parlamenta.

Opasni prekršaji

Poslanici Evropskog parlamenta predlažu da se na listu teških saobraćajnih prekršaja, kao što su vožnja u alkoholisanom stanju ili saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom, doda i vožnja bez važeće dozvole, što bi pokrenulo razmenu informacija o oduzimanju vozačke dozvole. Vožnja 50 km/h brže od dozvoljene je takođe jedan od teških saobraćajnih prekršaja koji mogu dovesti do diskvalifikacije za vožnju. Poslanici Evropskog parlamenta postavili su niže ograničenje brzine za stambena područja, što znači da bi vožnja iznad ograničenja brzine za 30 km/h na tim putevima mogla dovesti do toga da vozač izgubi dozvolu ili da ona bude suspendovana.

Parlament predlaže da se odredi rok od deset radnih dana za zemlje EU da se međusobno informišu o odlukama o diskvalifikaciji vozača i još jedan rok od 15 radnih dana za odlučivanje da li će se diskvalifikacija vozača primenjivati u celoj EU. Dotični vozač treba da bude obavešten o konačnoj odluci u roku od sedam radnih dana, dodaju poslanici.

– Siguran sam da će ova direktiva pomoći ne samo u smanjenju saobraćajnih nesreća, već će doprineti i boljoj svesti građana o odgovornijoj vožnji i spremnosti da se poštuju pravila i prihvate posledice, bez obzira na to gde se unutar EU vozimo – rekao je predstavnik Evropskog parlamenta Petar Vitanov.

Sledeći koraci

Nacrt pravila o suspenziji prava na vožnju na nivou cele Evropske unije usvojen je sa 372 glasa za, 220 protiv i 43 uzdržana. Parlament je sada zatvorio prvo čitanje i pošto Savet još nije usvojio svoj stav, novi Parlament koji će biti izabran u junu 2024. godine nastaviće rad na ovom zakonu.

Ova pravila deo su Paketa o bezbednosti na putevima koji je Komisija predstavila u martu 2023. i čiji je cilj da poboljša bezbednost za sve učesnike u saobraćaju i da se približi što je moguće ideju nuli smrtnih slučajeva u drumskom saobraćaju u EU do 2050. godine („Vizija nula“).

Predložene važne izmene saobraćajnih propisa u EU – Jedna posebno značajna za transport TERETA

Foto: Pixabay.com/Andreas Breitling