Zanimljiva geografija: iz kojih zemalja možete VRATITI utrošeni PDV?

U prevozničkom poslu povrat PDV-a iz inostranstva može značiti značajan priliv novca. Možete povratiti PDV na plaćeno gorivo, putarinu, servis i šlepanje vozila, saobraćajne kazne i razne takse… Ova stavka od velike je važnosti u bilo kom trenutku, a u izazovnim ekonomskim prilikama dodatno dobija na značaju.

Cash Back IMO ekskluzivni je zastupnik švajcarske firme CASH BACK koja se 30 godina bavi isključivo refundacijom PDV-a za pravna lica i ima svoje kancelarije u više od 30 država širom sveta. Transportnim kompanijama uspešno vraćaju PDV za troškove goriva, putarina, servisa, špediterskih usluga, hotelskog smeštaja itd.

– Iako su najčešći troškovi za koje vršimo povrat – gorivo i putarina, važno je napomenuti da se porez može vratiti i na plaćeni hotelski smeštaj, sajmove, izložbe, prezentacije, kongrese, obuke i edukacije…. Moguće je vratiti PDV i za različite servise kao što je rent-a car, zatim marketinške usluge, advokatske usluge i slično – navode u ovoj kompaniji.

Jedno od najvažnijih pitanja koje transportna preduzeća postavljaju je: „Iz kojih zemalja mogu vratiti PDV“?

Povrat za kompanije registrovane u Srbiji je moguć iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Švajcarske, Slovačke, Velike Britanije, Francuske, Luksemburga, Belgije i Holandije.

Transportne kompanije koje su registrovane u Hrvatskoj mogu izvršiti povrat iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Velike Britanije i svih država članica Evropske unije.

Transportne kompanije koje su registrovane u BiH mogu izvršiti povrat PDV-a iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovačke, Austrije, Luksemburga i Austrije.

Transportnim kompanijama koje su registrovane u Sloveniji PDV može biti vraćen iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i svih država članica Evropske unije.

Transportnim kompanijama koje su registrovane u Severnoj Makedoniji dostupan je povrat PDV-a iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Austrije, Poljske, Francuske, Luksemburga, Belgije i Holandije.

Transportnim kompanijama koje su registrovane u Crnoj Gori PDV može se vratiti PDV iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Luksemburga, Belgije i Holandije.

Detaljne informacije možete pogledati na sajtu www.refundacijapdv.com, a za sva pitanja se obratiti putem adrese info@Cashback.Rs ili broja telefona 063/409-589.