ZATVORENI prelazi na granici sa Hrvatskom – Vozače šalju na Batrovce!

Prema informaciji koju smo jutros dobili sa graničnog prelaza Most Bačka Palanka, na snazi je zabrana ulaska za putnička i teretna vozila na svim granicnim prelazima za vozila koja dolaze iz sledecih zemalja: Italija, Švajcarska, Kina, Iran i Južna Koreja.

Strani državljani koji prevoze robu neće biti pušteni u Srbiju. Nasi drzavljani koji prevoze robu upućuju se na granični prelaz Batrovci, gde se vrše medicinski pregledi.

Zabrana važi iskljucivo za strane državljane dok se državljani Srbije, uključujući i vozače koji voze robu iz gore navedenih zemalja upućuju na granicni prelaz Batrovci, gde se još uvek dozvaljava ulazak u zemlju uz prethodni medicinski pregled na samom graničnom prelazu.

Kako nezvanično saznajemo, pregled vozača traje 4 do 5 sati i vozači dobijaju papir da im je zabranjeno da napuštaju zemlju u naredne dve nedelje!

Hrvatska

Hrvatska je zbog korona virusa uvela zabranu ulaska osobama koje su boravile na teritoriji Italije u zonama proglašenim karantinom u proteklih 14 dana, što se odnosi i na vozače.

Zvanična odluka Vlade

Pročitajte kako je ovu odluku obrazložila Vlada Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.