Lidl jača lanac snabdevanja – Saragosa postaje glavni logistički centar u Južnoj Evropi

Nemački lanac Lidl odabrao je Saragosu u severoistočnoj Španiji kao lokaciju za svoj novi logistički centar koji će opsluživati Jugozapadnu Evropu. Kompanija je kupila parcelu od 200.000 kvadratnih metara na logističkoj platformi u Saragosi – PlaZa, gde planira da izgradi skladište do 100.000 kvadratnih metara.

Očekuje se da će novo čvorište početi da radi u roku od četiri godine, a biće to najveći logistički centar Lidla u Južnoj Evropi. Ovde će se prodavnice u Španiji, Portugalu, Francuskoj i Italiji snabdevati neprehrambenim proizvodima, poput tekstila, „uradi-sam“ asortimana, opreme i igračaka.

Izvori iz industrije procenjuju da je projekat vredan oko 100 miliona evra, a ova investicija u skladu je sa Lidlovim strateškim ciljem da ojača lanac snabdevanja između Azije i Evrope.

Evropski mediji podsećaju da će Lidl prošle godine pokrenuo pomorski servis Tailwind Shipping Lines, takođe sa ciljem rešavanja poremećaja u globalnom lancu snabdevanja. Tailwind trenutno proširuje svoje usluge i upravlja sa osam teretnih brodova na rutama koje povezuju Kinu, Bangladeš i Evropu, sa fokusom na smanjenje troškova u korist Lidl potrošača.

Izvor: heraldo.es

Foto: Ilustracija