Novi logistički centar u portfoliju kompanije Quehenberger

Kompanija Quehenberger preuzela je od Hofer KG logistički centar na lokaciji Loosdorf u Donjoj Austriji. Kako se navodi u saopštenju Quehenberger-a, za kompaniju će to značiti dragocen resurs za unapređenje i dalji razvoj njihovih ugovornih logističkih aktivnosti u toj zemlji. Takođe, već sada se razmatra i mogućnost optimizacije i daljeg proširenja na novoj lokaciji.

Logistički centar se nalazi neposredno pored A1 i Westbahn, a kompaniji je na raspolaganju 40.000 m2 skladišnih i cross-docking kapaciteta, kao i 10.000 m2 za hlađenje i duboko zamrzavanje. Tehnička oprema, radionica, perionica kamiona, kao i interna benzinska stanica na lokaciji Loosdorf savršeno se uklapaju u postojeću mrežu kompanije Quehenberger u Austriji, dodaje se u saopštenju.

Nova lokacija je i važno pretovarno čvorište u okviru Quehenberger Logistics mreže za distribuciju robe široke potrošnje u Austriji i Istočnoj Evropi, uključujući i rešenja za e-trgovinu.

Kako se navodi, direktna veza sa A1 pojednostavljuje distribuciju i skraćuje razdaljine od proizvođača i do kupca. To će se takođe odraziti na uštede u emisiji CO2. Logistički kompleks karakteriše i veliki fotonaponski sistem, autobuska mreža, kao i LED sistem osvetljenja, što takođe doprinosi klimatskim ciljevima. Operativni početak planiran je za 1. jun 2021.

– Kao dobavljač koji svojim klijentima pruža kompletnu uslugu, postavili smo jasan cilj da se usredsredimo na naše osnovne industrije, u kojima imamo široko znanje, a ovim proširenjem lokacije koristimo priliku da optimizujemo i proširimo naša logistička rešenja za industriju hrane i pića – kaže generalni direktor kompanije Quehenberger Christian Furstaller.

Izvor/foto: quehenberger.com 

Quehenberger Logistics danas zapošljava oko 2.900 radnika na više od 80 lokacija u 18 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Kompanija na tržištu Srbije posluje više od 25 godina – tokom tog perioda prošla je kroz različite organizaciono-vlasničke transformacije, a od 2011. posluje pod nazivom Quehenberger Logistiscs SRB d.o.o. Tokom protekle godine, otvorili su i moderan kompleks u Šimanovcima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Vladimir Varićak, direktor Quehenberger Logistics Srbija – Logistika savršenog kroja