Kuća od kontejnera prodaje se za – 5 MILIONA dolara! (VIDEO)

U istoj godini kada u sektoru transporta i logistike mesecima vlada snažna potražnja kontejnera za suvi teret, oni, ironično, ali sasvim upečatljivo, krče sebi put u drugim industrijama i koriste se na načine od kojih zastaje dah. Jedno takvo rešenje je kuća napravljena od transportnih kontejnera u Bruklinu, čija vrednost na tržištu nekretnina dostiže 5 miliona dolara.

Ne privlači pažnju samo zavidna cena, već i sam objekat kao jedinstvena pojava, jer asocira na industrijsku prošlost Bruklina. Njenom izgradnjom svedoči se i o promeni vremena, jer bi pre nekoliko decenija zasigurno bilo apsurdno i pomisliti na ovakvu vrstu objekta, a kamoli da je moguće u takvom živeti. Danas, kontejneri važe za sve popularnija mesta za život, o čemu je Pluton Logistics već pisao.

Kako piše trans.info, zgrada je izgrađena od kontejnera dužine oko 6 metara. Da bi je izgradili na ugaonoj parceli, dimenzija oko 6,5 sa 30,5 metara, arhitekte su postavile po tri kontejnera, jedan do drugog, u dva reda, i jedan deo isekli pod uglom, a zatim ih složili tako da dobiju nagnuti oblik kuće na četiri sprata.  Ovako izgleda kompletna izgradnja objekta:

Kontejneri su visoki oko 2,5 metara. Konstruktivni stubovi prekidaju neke od prostorija. Oblik građevine je pogodan za upotrebu zidova od stakla, te je kuća ispunjena svetlom na svakom od tri nivoa iznad zemlje. Ovako izgleda unutrašnjost.

U periodu kada fascinantno zdanje u Bruklinu traži novog vlasnika, cene kontejnera za suvi teret su na rekordnim visinama, usled velike potražnje za uslugama pomorskog transporta, pokuje nedavna studija konsalting agencije Drewry Shipping Consultants (Druri Šiping Konsultants). Rezultate ove studije možete pogledati na sledećem linku.