Rešen slučaj „misterioznog kamiona“ iz nemačke šume (VIDEO)

Čini se da je misterija oko kamiona koji je bio napušten u nemačkoj šumi pre dve nedelje rešena, a 71-godišnji vozač teretnog vozila je dobio oštre kritike od kolega kamiondžija i svog bivšeg poslodavca.

Naime, otprilike dve nedelje nakon što je vozilo misteriozno ostalo u šumi, ispostavilo se da je vozač – za koga se prvobitno smatralo da je nestao – jednostavno napustio kamion i vratio se kući u Rumuniju da radi za drugu transportnu firmu. Svojim bivšim poslodavcima je, pritom, ostavio i trošak od 20.000 evra, zbog izvlačenja zaglavljenog kamiona.

Prilično bizarna priča počela je pre oko dve nedelje, kada je rumunski vozač kamiona koji je vukao kontejner, bio poslat da pokupi tovar drvnog otpada za transport u Aziju. Kao što video snimak ispod pokazuje, kamion se na kraju zaglavio na uskoj i krivudavoj stazi usred šume u blizini Overath-Steinenbruck-a, samo nekoliko kilometara istočno od Kelna.

Nije poznato kako je vozač teretnog vozila završio na ovom putu kroz šumu, pretpostavlja se da je jednostavno skrenuo pogrešno ili se izgubio. Međutim, pošto se kamion zaglavio na šumskoj stazi, 71-godišnji vozač je jednostavno napustio vozilo i isključio svoj službeni mobilni.

S obzirom na godine vozača i činjenicu da je nestao, vlasti, kolege vozači i poslodavac bili su zabrinuti za njega.

Međutim, nakon što se popularni rumunski bloger Ilie Matei, koji piše o kamionima, obratio na Fejsbuku da zatraži informacije o vozaču, pojavile su se tvrdnje da je 71-godišnjak jednostavno nenajavljeno napustio vozilo i vratio se u svoju zemlju da radi za drugog prevoznika. Navodi se da su informacije o tome gde se vozač nalazi potekle od njegovih novih poslodavaca.

Odgovarajući na glasine da je vozač kamion napustio vozač zbog neplaćanja, bloger Ilie Matei, tvrdio je da su bivši poslodavci u potpunosti isplatili vozača – čak i za dan kada je pobegao. Matei je zatim uputio oštru kritiku odbeglom vozaču kamiona:

– U istoriji transporta u Rumuniji nije bilo veće kukavice od vas! Žao mi je što vam moram reći da uprkos vašim časnim godinama, niste naučili ništa o ponašanju i preuzimanju odgovornosti!

Matei je dodao da je vozač osramotio čitavu zajednicu rumunskih kamiondžija. Kao dokaz da potkrepi svoje tvrdnje, bloger je dodao fotografiju dokumenta od 29. jula koji je navodno obrađen kako bi se vozaču omogućilo da radi za svog novog poslodavca u Temišvaru.

Napušteni kamion je konačno izvučen prošle nedelje. Na nesreću vlasnika kamiona, trošak vraćanja vozila je 20.000 EUR, a kako kamion nije išao javnim putem, ističe se da prevoznik neće moći da povrati novac putem osiguranja.

U međuvremenu, sama priča je izazvala debatu na stranici Ilie Mateija, gde neki vozači insistiraju da je 71-godišnji odbegli kamiondžija morao imati motiv za svoje postupke. Drugi ipak podržavaju blogera i oštro osuđuju postupke vozača, prenosi trans.info.