Migranti otkriveni u tovaru KUPUSA

Carinici su 25. maja 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj osmorice migranata da ilegalno pređu državnu granicu skriveni u tovaru svežeg kupusa.

Kako je saopštila Uprava carina, migranti su otkriveni u tovaru kamiona severno-makedonskih registarskih oznaka kojim je iz te zemlje ka Poljskoj transportovan svež kupus.

Zahvaljujući izlaznoj kontroli na carinskom mobilnom skeneru, u tovaru su uočene ljudske siluete kojima u svežem kupusu svakako nije bilo mesto.

Nakon toga je usledio i detaljan pregled, kada se videlo da je na kamionu oštećeno carinsko obeležje, što je siguran znak da je neko nasilno pokušao da uđe u tovarni deo. Zbog toga su carinski službenici otvorili taj deo kamiona i u njemu zatekli osam migranata iz Avganistana koji su predati u nadležnost službenika granične policije.

Uprava carina podseća da je od početka godine carinska služba sprečila gotovo 400 migranata u pokušaju da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe.

Izvor/foto: carina.rs 

Podeli na društvenim mrežama: