Rešeno pitanje carinske ispostave u Dobanovcima

Izmeštanje carinske ispostave iz Dobanovaca u Šimanovce, zbog kojeg se od početka nedelje podigla prašina, dobilo je epilog koji bi trebalo da reši barem deo poteškoća koje su nastale za špeditere. Kako su za PlutonLogistics potvrdili u Upravi carina, na lokaciju u Dobanovcima od četvrtka, 10. septembra, preseljena je Carinska ispostava Beogradski Sajam, dok će CI Skladišta nastaviti rad u Šimanovcima.

Do premeštanja Carinske ispostave Beogradski Sajam na lokaciju na kojoj je prethodno bila smeštena Carinska ispostava Skladišta Beograd došlo je kako zbog uvažavanja potreba privrede da se omogući funkcionisanje carinske službe u Dobanovcima, tako i zbog nedovoljne uposlenosti Carinske ispostave Beogradski Sajam čiji je obim poslovanja u konstantnom padu, navode u Upravi carina.

– Zbog toga, Vlada Srbije je na predlog Ministarstva finansija donela zaključak kojim se saglasila da se Carinska ispostava Beogradski Sajam preseli u Dobanovce. Carinske ispostave na obe navedene lokacije posluju od ponedeljka do subote od 8 do 20 časova. Očekuje se da promene lokacija navedenih ispostava dovedu do ostvarivanja njihovog punog kapaciteta i tako doprinesu da privredni subjekti, pri obavljanju carinskih procedura, imaju mogućnost da u optimalnom roku, na obe lokacije obave različite vrste carinjenja – navode u Upravi carina.

Od 7. septembra 2020. godine, Carinska ispostava Skladišta Beograd, poslove iz svoje nadležnosti redovno obavlja na adresi Vuka Karadžića broj 12 u Šimanovcima, dok se rad Carinske ispostave Beogradski Sajam od 10. septembra 2020. godine odvija na adresi Maršala Tita broj 206 u Dobanovcima.

Podeli na društvenim mrežama: