„Robna kuća“ na točkovima – Vozač kamiona pokušao da prokrijumčari tepih, šolje, kafu, sijalice…

Carinici su u utorak na Terminalu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja različite robe, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 20.000 evra. Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamion stranih registarskih oznaka, koji je prema tranzitnoj dokumentaciji prevozio robu iz Danske ka Severnoj Makedoniji, saopštili su iz Uprave carina.

Carinici su prilikom kontrole u prostoru predviđenom za odlaganje alata, sa obe strane kamionske prikolice, kao i u kabini iznad ležaja, pronašli i veliku količinu sakrivene robe. Taj prostor bio je prepun torbi i kutija u kojima se nalazila muška, ženska i dečja garderoba, sa etiketama poznatih robnih marki na sebi.

Pored odeće, u kabini i paletarnicima pronađeni su i mali kućni aparati, ručni alat, tepih, kućna dekoracija, šolje, čaše, sijalice, pakovanja različite kafe i druga nova roba. Krijumčarena roba je u hitnom sudskom postupku oduzeta, a vozač kamiona (26) je novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Foto: Uprava carina