COSCO Shipping Ports traži nove mogućnosti za investiranje

Kompanija COSCO Shipping Ports Limited objavila je izveštaj za prvu polovinu godine, u kome se navodi da je tokom poslednjih meseci zabeležen ograničen napredak u poslovanju, ali i da se uprkos izazovima investicije moraju nastaviti.

Kineski lučki gigant upravlja terminalima u Kini i širom Azije, a u Evropi poseduje grčku luku Pirej, kao i terminal u Hamburgu. Navode da će nastaviti da istražuju mogućnosti ulaganja i ekspanzije u „ključnim lukama na tržištima u razvoju, regionalnim tržištima i tržištima trećih zemalja“.

Iz kompanije podsećaju da je u prvoj polovini 2023. zamah globalnog privrednog rasta nastavio da slabi zbog visoke inflacije u velikim svetskim ekonomijama, rasta kamatnih stopa, postepene promene u navikama potrošača, kao i zbog sve zategnutijih geopolitičkih odnosa.

Prema zvaničnoj statistici, robna razmena Kine je bila u prvoj polovini godine godine 20,1 triliona juana (RMB), što predstavlja međugodišnji rast od 2,1%. Izvoz je bio 11,46 biliona RMB sa povećanjem od 3,7% u odnosu na isti period prethodne godine, dok je uvoz iznosio 8,64 triliona RMB, što na  na godišnjem nivou predstavlja smanjenje od 0,1%.

Suočavajući se sa složenim i teškim spoljnim okruženjem, COSCO Shipping Ports je, kao gigant u globalnoj industriji lučkih operatera, održavao stabilno poslovanje u prvoj polovini godine, ističe se u izveštaju.

Kompanija će nastaviti da reaguje na nove razvojne trendove i nove mogućnosti, pridržavajući se principa da napreduje uz održavanje stabilnosti. Navode da će nastaviti unapređenje kapaciteta terminala i portoflio usluga, te da će raditi na operativnoj efikasnosti i digitalnoj transformaciji, kako bi ubrzali napore da razviju luke svetske klase.

– COSCO će aktivno iskoristiti mogućnosti koje se pojavljuju na tržištima u nastajanju, na regionalnim tržištima i na tržištima trećih zemalja, dok će istovremeno nastaviti da učestvuje u integraciji kineskih luka, kako bi radio na optimizaciji terminalskih aktivnosti i poboljšanju kvaliteta – navodi se.

U izveštaju se dodaje i da će kompanija nastaviti da produbljuje sinergiju između luka i brodskih linija.

Biće pokrenute i zajedničke marketinške kampanje sa glavnim brodskim linijama, koje kompanija želi da iskoristi za povećanje prometa tereta sa tržišta u razvoju i regionalnih tržišta.

Cilj je i nastavak kontrole troškova, kroz fokusiranje na smanjenje troškova operacija po TEU.

Grupa će nastaviti da ubrzava svoju digitalnu transformaciju, što podrazumeva i koncept izgradnje pametnih luka, a u svoje poslovne strategije i planove uključiće i različite zelene i niskougljenične projekte. Takođe, u planu je i viši stepen primene veštačke inteligencije, u celom lancu rada i upravljanja.

Kompletan izveštaj možete pogledati OVDE. 

Foto: Pixabay/Bernhard Post