Luke na JADRANU: Novi intermodalni servis ojačava poziciju Trsta

Kompanije Alpe Adria SpA i Mercitalia Rail nedavno su pokrenule novi intermodalni železnički servis Padova-Trst, koji će biti od velikog značaja za špeditere koji koriste tršćansku luku, prenosi adriaports.com.

Nova železnička veza sa Padovom ojačaće poziciju Trsta. Ova intermodalna usluga odgovor je na potrebe industrijskog tržišta u severoistočnoj Italiji, a glavni korisnici su Medlog (deo MSC) i T.O. Delta, koji su sada veliki deo transporta sa druma prebacili na železnicu.

Zahvaljujući sinergiji koja je ostvarena sa suvom lukom Padova, voz sada saobraća 5 puta nedeljno (prvobitno su pokrenuta tri polaska), a povećanjanje dimanike očekuje se i ubuduće.

Novi servis imaće koristi od povlašćenih uslova tršćanske luke tokom pandemije. Naime, uprkos svim dešavanjima koja je covid-19 prouzrokovao tokom proteklih meseci, Trieste Marine Terminal (kontejnerski terminal luke Trst), nije se suočio sa „blank saillings“ poteškoćama, naročito kada su u pitanju MSC i Maersk. Naprotiv, i dalje je primetan porast obima, kao i kod prometa koji obavlja Ocean Alliance (COSCO Shipping, Evergreen, CMA-CGM i OOCL), prenosi adriaports.com. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli na društvenim mrežama: