„Port of Adria“ u 2016. povećao pretovar kontejnera u Baru za 10%

Turski „Global Ports“, većinski vlasnik barske kompanije „Port of Adria“, u prethodne tri godine je u nekadašnje preduzeće Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) uložio 24,9 mil EUR.

– Od tog iznosa, nešto više od 8 mil EUR plaćen je većinski paket akcija, investirano je 10,4 mil EUR, dok je 6,5 mil EUR izdvojeno za isplatu otpremnina – rekao je izvršni direktor „Port of Adria“-e Sedat Kara.

Kara smatra da je, uprkos negativnim dešavanjima na tržištu pomorskog transporta, prošla godina bila uspešnija za kompaniju od 2015. godine.

– Neke važne kontejnerske linije su otišle pod stečaj, a neke od njih su sklopile alijanse da bi opstale. Istovremeno, cene industrije čelika su bile ispod očekivanog nivoa. Uprkos tim negativnim dešavanjima možemo reći da smo imali uspešniju godinu u poređenju sa 2015. godinom. Imali smo oko 10% povećanja pretovara kontejnera, tako što smo postigli broj od 41.800 TEU jedinica – kazao je Kara.

Predstavnici Vlade Crne Gore potpisali su sredinom novembra 2013. godine ugovor o prodaji 62% kapitala KTGT-a „Global Ports“-u za oko 8 mil EUR.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.