Srbija postaje deo intermodalne mreže kompanije Hupac

Dry Port Terminals (DPT), trimodalni kontejnerski terminal koji se nalazi u okviru Luke Dunav u Pančevu, od 2. marta postaje deo transportne mreže kompanije Hupac, jednog od vodećih evropskih intermodalnih operatera.

Nova konekcija će povezivati Beograd/Pančevo (DPT) i Beč (terminal WientCont), a ujedno će biti i kapija ka mnogim evropskim čvorištima. U početku je planirano jedno putovanje u nedeljno, u oba smera. Ovo je prvi put da Hupac uvodi direktnu uslugu ka i iz Srbije u okviru svog poslovanja. Kompanija je Balkan dosada opsluživala putem Rumunije i Bugarske (direktno), ili u okviru konekcije sa Turskom.

– Nova linija između DPT Pančeva i terminala WientCont od 2. marta ponudiće pouzdanu uslugu i veliki izbor destinacija u Evropi, poput Nemačke, Belgije, Holandije, Italije, Španije i Francuske – saopšteno je na zvaničnom sajtu kompanije Hupac.

DPT Pančevo je, podsetimo, otvoren početkom maja 2020. godine. Predstavlja trimodalni kontejnerski terminal koji korisnicima pruža mogućnost korišćenja železničkog, drumskog i rečnog transporta.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu DPT, ovaj terminal raspolaže sa dva industrijska koloseka dužine 1.000 metara, manevarkom za pozicioniranje vagona na i sa terminala, maksimalnim skladišnim kapacitetom od 30.000m2, javnim carinskim skladištem, kao i celokupnim sistemom za automatizovano punjenje kontejnera rasutim zrnastim teretima itd.

Prema informacijama sa zvaničnog sajta Hupac-a, ovu grupaciju čine ukupno 23 kompanije u Švajcarskoj, Italiji, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Poljskoj, Rusiji i Kini.

Foto: hupac.ch