Saobraćajni fakultet u Beogradu obeležio 71. rođendan (FOTO)

Saobraćajni fakultet u Beogradu proslavio je 19. novembra 2021. godine 71. rođendan i tom prilikom promovisao svoje najbolje studente. Na svečanoj akademiji u zgradi Železnica Srbije okupili su se nastavnici i studenti fakulteta, predstavnici države i naučne zajednice, kao i mnogobrojni saradnici i gosti iz Srbije i regiona.

Skup je otvorio dekan fakulteta prof. dr Nebojša Bojović, koji je tom prilikom naglasio da je posebno ponosan na to što je fakultet pokazao ključnu odliku ovog doba, a to je rezilijentnost, sposobnost da se nosi sa kriznim situacijama.

Dekan Bojović je podsetio i na odgovornost saobraćajnih inženjera, kao i na potrebu da njihova stručnost, multidisciplinarnost, vizionarstvo i spremnost na nagle promene odgovore na sve veće potrebe društva u oblasti saobraćaja, zbog čega rekordno raste interesovanje za studije na Saobraćajnom fakultetu.

Okupljenima se zatim obratio rektor univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić koji je pohvalio učešće Saobraćajnog fakulteta u projektima od nacionalnog i međunarodnog značaja i veliku međunarodnu saradnju, čak i sa Evropskom komisijom. Ukazao je i da je suština daljeg razvoja Saobraćajnog fakulteta upravo u njegovim izuzetnim studentima.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, kao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

U ime studenata govorila je Jovana Petrović, koja je, inače, stipendistkinja kompanije FERCAM. Njen intervju za PlutonLogistics možete pročitati OVDE.

Tom prilikom nagrađeni su nabolji studenti:

1. Student generacije:
Jovana Petrović Modul za logistiku, prosek 9,89

2. Najbolji student prve godine:
Maravić Aleksa, Modul za logistiku, prosek 9,92

3. Najbolji studenti druge godine:
Aničić Vesna, Modul za logistiku, prosek 9,69
Drmanić Nađa, Modul za vazdušni saobraćaj i transport, prosek 9,69

4. Najbolji student treće godine:
Radovanović Milica, Modul za drumski saobraćaj, prosek 9,92

5. Najbolji studenti četvrte godine:
Brkić Dragoljub, Modul za logistiku, prosek 10,0
Obradović Ivana, Modul za drumski saobraćaj, prosek 10,0
Tubić Milica, Modul za drumski saobraćaj, prosek 10,0

6. Najbolji student master studija:
Stanković Isidora, Modul za vazdušni saobraćaj i transport, prosek 10,00

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.