Girteka objavila značajan rast prihoda i „ulazak u top 10 logističkih kompanija“

Uprkos povećanju operativnih troškova, kao što su cene goriva, prihodi od transportnog poslovanja kompanije Girteka porasli su za više od 20% na godišnjem nivou u 2021, navodi se u nedavno objavljenom finansijskom izveštaju ove litvanske kompanije.

Girteka tvrdi i da je ovaj rezultat “ svrstao u prvih 10 logističkih kompanija u Evropi”.

Girteka Holding je za 2021. prijavio prihod od prodaje od 1,437 milijardi evra, uz 77,9 miliona evra neto dobiti pre oporezivanja. Kako navode iz kompanije, fokus je bio na unapređenju procesa, nastavku programa digitalizacije, proširenju voznog parka i rastu broja zaposlenih kako bi se obezbedio rast i profitabilnost.

– Girteka je prošle godine proslavila 25. godišnjicu – počevši od jednog kamiona i naša prva tri zaposlena, izrasli smo u transportnu kompaniju sa najvećim voznim parkom kamiona u Evropi. Prošle godine smo najavili naš novi strateški cilj – da postanemo jedna od TOP10 logističkih kompanija u Evropi i imali smo godinu koja nas je dovela bliže tom snu – izjavio je generalni direktor Edvardas Liachovičius.

Fokus na zaposlene 

Litvanska kompanija saopštila je i da je, sa ciljem da zadrži postojeće članove tima i privuče nove, „mnogo uložila u razvoj zaposlenih“.

Vozačka akademija nastavlja da bude veliki izvor ponosa za Girteku, sa više od 60.000 završenih obuka u 2021, navodi se u saopštenju.

– Veoma vredno radimo u oblasti odnosa sa zaposlenima, a 70% dosadašnjih kolega preporučilo bi svojim prijateljima i rođacima da rade u kompaniji Girteka – tvrde.

Litvanska kompanija je tokom 2021. uložila velike napore pripremajući se za regulatorne promene koje je u 2022. doneo Paket mobilnosti.

– Proširili smo svoje poslovanje Poznanju, kao bazi blizu Zapadne Evrope i Nordijskih zemalja. Thermo-transit, kompanija u potpunom vlasništvu Girteka Grupe, proširila je kapacitete otvaranjem novih terminala u blizini Osla u Norveškoj i Padborga u Danskoj, kako bi pružila bolje usluge za svoje klijente, što je rezultiralo povećanjem prihoda i profitabilnosti – dodaje se.

Celokupan izveštaj dostupan je na sajtu kompanije. 

Foto: girteka.eu