Continental otvorio mega-fabriku u Kaću – U planu proširenje i posao za još 1.500 ljudi

Kompanija Continental Automotive Serbia danas je u Kaću kod Novog Sada svečano otvorila svoju drugu fabriku, koja je jedno od najvećih Continental postrojenja u svetu i najveće u Evropi.

U mega-kompleks, koji obuhvata 30.000 m2 proizvodnog, kancelarijskog i magacinskog prostora, uloženo je oko 140 miliona evra. Na svečanom događaju saopšteno je da Continental planira da investira dodatnih 150 miliona evra, kao i da zaposli još 1.500 ljudi.

Izgradnja fabrike u Kaću počela je u junu 2021. Proizvodnja je već počela, dok je start serijske proizvodnje planiran za polovinu 2023. godine. Već 2024. očekuje se da će ovde biti proizvedeno i širom sveta izvezeno više od milion sofisticiranih elektronskih uređaja za automobilsku industriju (ekrani i slično).  

Foto: Continental Automotive Srbija

Continental Automotive Srbija posluje u Novom Sadu više od pet godina, gde je najpre oformljen Razvojno-istraživački centar. Početkom 2021. godine kompanija je u Industrijskoj zoni Sever 4 otvorila prvu fabriku u Novom Sadu, gde se proizvode složeni elektronski sistemi za upravljanje vozilima.

– Najviše se radujem tome što Srbija sada izvozi ne samo sirovinu, nego koristi pamet domaćih stručnjaka. To je najveće blago jedne zemlje i sve najbogatije zemlje ga koriste. Jako sam srećan što se to što naši inženjeri osmisle u Razvojno-istraživačkom centru transformiše u proizvod „Made in Serbia“, koji će biti ugrađen u automobile širom sveta – istakao je generalni direktor kompanije Continental Automotive Srbija Saša Ćoringa.

Dodao je da je u Razvojno-istraživačkom centru zaposleno 950 inženjera, kao i da je konkurs za stručnjake stalno otvoren.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.