Egipat ponovo povećava naknade za korišćenje Sueckog kanala

Kada je na delu svetska ekonomska kriza, pre ili kasnije je bilo jasno da će nas ovakve vesti sustići – koje se sigurno neće dopasti špediterima, a još manje korisnicima njihovih usluga. Naime, Egipat od 2023. planira da poveća naknade za plovidbu Sueckim kanalom za 15% za sve vrste brodova, osim za brodove za rasute terete i brodove za krstarenje.

Ovo izveštava administracija Sueckog kanala, tačnije njen predsednik Osama Rabie. On je 18. septembra rekao da će tranzitne naknade za rasute terete i kruzere porasti za 10% i da će povećanje važiti od januara 2023. godine, piše Geopolitika.news.

On se osvrnuo i na efekte trenutne globalne inflacije, rekavši da je to dovelo do povećanja operativnih troškova i troškova plovidbenih usluga koje pruža Uprava za kanale.

U julu je uprava Sueckog kanala objavila da su njeni prihodi u prošloj fiskalnoj godini dostigli rekordnih 7 mlrd USD, piše The Maritime Executive.

Podsećanja radi, SCA je u februaru ove godine najavila reviziju naknada i povećanje od 6%, a zatim je sledećeg meseca uvela dodatna povećanja, čime su naknade povećane za dodatnih 5 do 10 odsto. Zatim je u maju administracija još jednom povećala naknade za prolazak kroz kanal, od 7 do 20%, piše Splash247.

Sueckim kanalom odvija se 12% svetskog komercijalnog saobraćaja, pa ova saobraćajna arterija, koja povezuje Mediteran i Crveno more, ima strateški značaj i smatra se glavnim izvorom deviza za Egipat.

Kairo procenjuje da će prihodi kanala porasti sledeće godine kao rezultat povećanja naknada za striming od 700 mil USD. Naravno, na kraju će, kao i obično, platiti krajnji potrošači.

Podsećamo, u proleće prošle godine, nakon što se džinovski kontejnerski brod Ever Given (u vlasništvu japanskog vlasnika Shoei Kisen Kaisha) u martu 2021. nasukao u Suecki kanal i blokirao ga na šest dana, najavio proširenje i produbljivanje pojedinih delova kanališe sa ciljem izbegavanja novih nezgoda sličnog tipa.

U planiranom projektu koji bi trajao dve godine, Egipat će produbiti 30 kilometara dug deo kanala za 10 metara i proširiti ga za 40 metara. Inače, Suecki kanal je dugačak 193 kilometra, prenosi pomorac.hr.