Sumorne prognoze za kontejnersko tržište – Brodare čeka 15 milijardi dolara gubitka?

Analitičari upozoravaju da brodare očekuje nekoliko godina koje će obeležiti višak kapaciteta za prevoz kontejnera i procenjuju da ih zbog pada vozarina tokom sledeće godine očekuje 15 milijardi dolara gubitaka. Prema izveštajima Sea-Intelligence (SeaIntel), višak kapaciteta će u najboljem slučaju obeležiti tržište kontejnerskog transporta sve do 2028. godine, a ako ekonomski uslovi ne budu dobri, analitičari predviđaju da bi se ovaj trend mogao produžiti i do 2030. godine, prenosi portal pomorac.hr. 

Najgori period, kada je reč o višku kapaciteta, očekuje se tokom sledeće godine, a do 2026. bi trebalo da se amortizuje tek jedna trećina tog viška.

Brodari se pripremaju se da saberu gubitke u drugoj polovini ove godine i tokom 2024.

– Sledeća godina će dovesti do sloma kontejnerskog sektora – smatra Simon Heaney, viši menadžer za analizu kontejnerskog sektora. u konsultanstkoj kompaniji Drewry.

SeaIntel priznaje da se njihova najpozitivnija prognoza temelji na „prilično optimističnom“ scenariju, koji iziskuje rast količine kontejnera od 3,8% na godišnjem nivou od 2024. i rast ponude od samo 1,3% nakon 2026, što su najniži nivoi u poslednjih 10 godina. Drewry tvrdi da će biti potrebno vreme da se rast flote i potražnje usklade jedno s drugim.

– Takvo tržište bi moglo iscrpiti finansijske rezerve brodara – rekao je Heaney.

Predviđa se da će brodari širom idustrije ostvariti operativnu dobit (EBIT) od 20 milijardi dolara u 2023, ali će već sledeće godine beležiti gubitak od 15 milijardi dolara, jer vozarine nastavljaju da padaju, smatra Heaney.

Pre toga, Drewry je prognozirao da će ravnoteža ponude i potražnje za 2024. biti na najgorem nivou od 2009. zbog uvođenja dodatnih 1,8 miliona TEU (neto) u globalnu flotu.

Početne projekcije za 2025. ukazuju na još jednu godinu pritiska u oblasti kontejnerskog prevoza, pokazuje i analiza kuće Clarksons Research. Clarskonsovi analitičari ističu značajnu knjigu porudžbina, s mogućnošću isporuke više od 2 miliona TEU treću godinu zaredom.

Rast ponude procenjuje se na oko 5%, dok se istovremeno procenjuje da će pomorski prevoz kontejnera rasti za umerenih 3%. Predviđa se i da će kapacitet flote do kraja 2025. biti više od 20% iznad nivoa s početka 2023.

Ono što bi moglo da ublaži deo pritiska, jesu manje brzine plovila. Takođe, prognoze će se poboljšati i ako se poveća broj rashodovanih plovila, što većina analitičara pretpostavlja, imajući u vidu visoku prosečnu starost brodova. Sa druge strane, neki su skeptični da će otpisivanje brodova učiniti veliku razliku, s obzirom na to koliko je velika knjiga porudžbina. Drewry, na primer, predviđa četvorostruko povećanje broja recikliranih brodova, ali smatra da to neće biti dovoljno da pomogne tržištu.

– Brodari su prekasno odlučili da smanje kapacitet kako bi situaciju u svoju korist – ono što treba da učine, jednostavno je prevelik izazov, da bi mogli da ga sprovedu – kaže Heaney.

Šta kažu brodari? 

Dok analitičari generalno smatraju da budućnost za kontejnerska tržišta nije baš svetla, brodari se ne daju obeshrabriti.

– Iako su pred nama nemirna mora, rast je još na horizontu. Trenutno tržište je u najboljem slučaju nestabilno, ali treba gledati globalno. Još postoje trgovine koje rastu, a s njima će i posao nastaviti da raste – rekao je Stanley Smulders, direktor marketinga japanskog brodara Ocean Network Express.

Smulders je istakao upravljanje ponudom i potražnjom kao ključni prioritet, posebno s rastućom flotom, piše pomorac.hr. 

– Industrija je naručila puno brodova pre nekoliko godina i oni se isporučuju sada, sledeće godine i tokom 2025. Ljudi će reći da smo preterali i to je verovatno istina, ali postoje različiti načini za rešavanje ovoga. Neki postojeći brodovi biće rashodovani, neki preraspoređeni, a mi ćemo usporiti kako bismo kontrolisali kapacitet – rekao je Smulders.

Maersk otpušta 10.000 zaposlenih 

Brodarska grupacija A.P. Moller-Maersk u petak je izvestila o velikom padu dobiti i prihoda u trećem tromesečju i objavila da će ukinuti 10.000 radnih mesta dok se bori s nižim vozarinama i smanjenom potražnjom za kontejnerskim prijevozom.

Danska kompanija takođe je zadržala svoje godišnje smernice za prihode i operativnu dobit, ali sada očekuje da će se u oba segmenta zaustaviti na donjoj granici raspona.

– Naša industrija se suočava sa novom normalnošću, sa prigušenom potražnjom, cenama koje su ponovo u skladu sa istorijskim nivoom, kao i pritistikom inflacije na bazu troškova – istakao je generalni direktor Vincent Clerc.

Od leta smo videli prekomerni kapacitet u većini regija, koji je doveo do pada cena bez primetnog porasta u recikliranju brodova ili u praznom hodu, dodao je.

Grupa je već u avgustu upozorila na strmi pad globalne potražnje za pomorskim kontejnerkim transportom tokom ove godine, zbog sporog privrednog rasta i smanjenja zaliha nakon pandemije korona virusa.

Foto: Pixabay/Maritime_Filming_UK, ilustracija