Korona stopirala subvencije za KOMBINOVANI transport – Očekivan nastavak tokom 2021.

Tokom protekle dve godine država je subvencionisala projekte razvoja kombinovanog prevoza u Srbiji, a takva praksa trebalo je da bude nastavljena i u 2020, budući da je u republičkom budžetu i ove godine bilo opredeljeno 120 miliona dinara – 100 miliona za privatna i 20 miliona dinara za državna preduzeća.

Planove za realizaciju podsticaja omela je korona, a sredstva su, kako su za portal PlutonLogistics potvrdili u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, preusmerena.

– Finansijska sredstva za realizaciju Uredbe o stimulativnim merama u cilju unapređenja kombinovanog transporta su bila obezbeđena u budžetu Republike Srbije za 2020. godinu i to 100 miliona dinara za preduzeća u privatnom vlasništvu i 20 miliona dinara za preduzeća u vlasništvu Republike Srbije, ali su zbog pandemije covid-19 preusmerena za potrebe implementacije mera na suzbijanju negativnih efekata pandemije – naveli su u MGSI u odgovorima na naše pitanje o subvencionisanju kombinovanog prevoza.

Ministarstvo je predložilo da se Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu obezbede sredstva za unapređenje kombinovanog transporta i nadamo se da će biti odobrena, navode u MGSI za PlutonLogistics.

U 2019. država je subvencionisala projekte preduzeća: Agent Plus, Infrastruktura železnice, Milšped, Slobodna zona Pirot, Srbija kargo, Transagent operator i Transportšped, a više o tome pročitajte OVDE. 

Državno subvencionisanje kombinovanog transporta robe pokrenuto je 2018, a tada su sredstva dobili Nelt, Kombinovani prevoz doo, ŽIT Beograd, Transagent operator, Transportšped, Milšped i Slobodna zona Pirot.

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.