Uhapšen osumnjičeni za krađu kamiona u Kragujevcu

Jedna kragujevačka firma ostala je tokom noći 15. marta bez kamiona „zastava rival“, koji je sa njihovog parkinga – odvezen u nepoznatom pravcu.

Na sreću, policija je u međuvremenu uspela da ga pronađe u okolini grada i vrati vlasnicima, kao i da uhapsi osumnjičenog za ovo delo koje se kvalifikuje kao teška krađa.

Reč je o četrdesetdevetogodišnjem muškarcu iz okoline Rače, protiv koga će, kako je saopštio MUP, biti podneta krivična prijava.

Ako vas interesuje koliko su krađe kamiona česta pojava u Srbiji, evo šta kaže statistika policije u koju je PlutonLogistics ranije imao uvid: u periodu od januara do septembra prošle godine izvršene su krađe 2 cisterne i jednog kamiona sa teretom, kao i teška krađa jednog kamiona. Osim toga, u istom periodu izvršeno je i 14 krivičnih dela neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila – 13 kamiona i jedne cisterne.

Samo godinu ranije, tačnije 2022, u Srbiji su izvršene krađe 3 cisterne i 6 kamiona sa teretom koji je bio u njima, kao i teške krađe 6 kamiona, a takođe i 11 krivičnih dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila (11 kamiona).

  • MOŽDA VAS ZANIMA I: 

Od artičoka i belog luka do luks-satova – Lopovi ne biraju, na listi KRAĐA tereta ponovo i Srbija