NAJČITANIJE U 2019: Licence za profesionalne vozače, carinski lokatori, novi carinski zakon…

Godina iza nas bila je više nego dinamična. Najveću čitanost imali su tekstovi čije teme su bile svakodnevno poslovanje. Ubedljivo su najviše čitani tekstovi u vezi sa licencama za profesionalne vozače, zatim o primeni elektronskih lokatora, kao i o novom carinskom zakonu.
Ove godine teme u žiži bile su i hrvatsko-slovenački „transportni rat“, problemi srpskih prevoznika u Hrvatskoj, priče o intermodalnom transportu, kao i intervjui.

Najveću čitanost, kao i najveću reakciju na društvenim mrežama izazvao je tekst o sastanku premijerke sa predstavnicima privrede, prevoznika i carine.

Ovo su najčitaniji tekstovi po mesecima.

 • JANUAR

Već u januaru je počela priča o licenciranju profesionalnih vozača, a ta tema je bila najčitanija tokom cele godine. U vrhu čitanosti je bio i tekst kompanije TIMOCOM: Kako vozač vodi svoje transportno preduzeće?

 • FEBRUAR

Novi modeli kamiona su uvek interesantni, najveću čitanost u februaru imao je tekst sa zanimljivim naslovom – Da li je ovo najlepši kamion na svetu? Na samom vrhu bio je i tekst oko  nadzora, kontrole i carinjenja na terminalima.

 • MART

U martu je krenula priča koja prevoznike muči cele godine, a to su carinski lokatori. U istom mesecu je predstavljen i dokument koji uređuje posao špeditera.

 • APRIL

U aprilu je najčitaniji tekst bio tračak nade da će se sa kreditom Svetske banke smanjiti gužve na granicama. Na vrhu čitanosti bio je i intervju Bojana Didanovića, direktora HBT logistike.

 • MAJ

O problemima sa lokatorima pisali su i evropski mediji uz preporuku da se zaobilazi Srbija. U žižu interesovanja ponovo su došli tekstovi o iskustvima vozača kamiona u Americi.

 • JUN

Hrvatsko-slovenački kamionski rat bio je top tema u junu. Veliku čitanost imao je i tekst o novom carinskom zakonu. Čitaoci su izdvojili i tekst o ključnim klijentima.

 • JUL

U julu smo čitali o primeni eCMR-a  u Srbiji, a visoko na listi najčitanijih našla se i razrada novog zakona o carinskoj službi i to dela koji se odnosi na odnose carinika i špeditera.

 • AVGUST

U avgustu je pušten Miloš Veliki autoput, a na listi najčitanijih se našao i tekst o licencama u železnici.

 • SEPTEMBAR

Novi poziv za subvencionisanje intermodalnih projekata najviše je čitan u septembru. Odmah za njim je tekst o digitalizaciji u transportu, tačnije o tfx platformi.

 • OKTOBAR

U oktobru su najveću pažnju izazvale dve teme – dolazak nove transportne kompanije na tržište Srbije – Militzer & Munch, kao i poslovanje kompanije COSCO, o čemu je za PlutonLogistics pričao Vladimir Lekić.

 • NOVEMBAR

Informacija o tome da je kompanija Gebruder Weiss imenovala novog direktora u Srbiji izazvala je najviše interesovanja u novembru. Orgomnu pažnju izazvao je i ekskluzivni intervju sa predstavnicom kompanije UPS.

 • DECEMBAR

U decembru je počela primena uredbe o dostavi robe u Beogradu, a ta tema je bila najčitanija. Na listi najčitanijih našla se i tema zbirnog transporta robe u Crnu Goru.